NYT: Skypelektion og Dropbox

Denne artikel omhandler nogle af de virkelig gode forbedringer vi har arbejdet på her hos Klaverskolen, både mht. måden hvorpå man får information, noder m.m. men i høj grad også med Skypeundervisningen. Vi starter med sidstnævnte først.

Skypeundervisning
Klaverskolen har siden 2016 tilbudt undervisning over Skype, hvor jeg har brugt et godt webcam og en usb mikrofon typisk til at lave disse skypesessioner. Dette er gået ganske okay vil jeg sige, men jeg har ikke kunne vise eleven ordentligt hvad jeg spillede, samt der var lidt problemer med lyden nogle gange. Dette har vi nu fået løst! – Når man bestiller en Skypelektion hos Klaverskolen, så får man i billedet et totalt overblik over hele klaveret, samt man kan se mig spille lidt fra siden også. På den måde, føles det næsten som om at eleven selv er hos mig, da eleven ser det som er virkelig vigtigt. Dengang jeg selv gik til klaver, der stod jeg altid og lurede min lærer af hvordan han spillede på klaveret, og derfor finder jeg det ekstrem vigtigt at skypeeleven kan se hele klaviaturet gennem lektionen (se venligst medfølgende video hvor jeg gennemgår hvad man kan forvente at se under en Skypelektion).

 

Lydmæssigt er der også kommet forbedringer. Jeg bruger en XLR klip-mikrofon, og på den måde er lyden tæt ved min mund og derved tydelig og god. Klaverlyden er digital, er koblet over lydkortet, så lyden høres digitalt, og på den måde kommer der ingen baggrundsstøj derfra, andet end det min lille mikrofon må opfange.

De to webcams jeg bruger er i HD kvalitet, så billedet er skarpt ved den rette belysning. Nu er det sådan, at solen nogle gange skinner og andre gang er det meget mørkt i vejret – og mit loftslys er bare ikke kraftig nok. Så derfor bruger jeg også en lysring rundt om mit ene webcam til at hjælpe med et skarpt billede.

Jeg er virkelig imponeret over hvor godt dette setup er blevet, og jeg håber flere vil få lyst til at få undervisning over Skype i fremtiden. Det er selvfølgelig aldrig helt så godt som at mødes rigtigt, men jeg føler jeg kan give en rigtig god undervisning over Skype – og desuden er det billigere og mere tidsbesparende for eleven.

Dropbox
Hver elev har nu fået din egen dropbox mappe, hvor der er øveplaner, noder, teori, lydfiler m.m. – det er noget som jeg planlægger at udvikle gennem tiden med hvad der kommer.
Dette er for at gøre det nemmere at overskue med lektier, materiale man har spillet tidligere og i det hele taget smartere for eleven hvis noderne skulle blive væk. Samtidig kan man som elev også bruge sin tablet når man øver, og er faktisk fri for at printe det ud.

Opsummering
Vi hos Klaverskolen, mener Skypeundervisning er fremtiden. Det er tidsbesparende, det er billigere og det er først og fremmest smart at modtage undervisning hjemme hos sig selv via. teknologien.

Skulle du have lyst til at prøve en gratis skypelektion, så kontakt os og vi finder ud af noget.

skriv en kommentar